OBAMA-dan mene ne?

Posted by Rüstəm Məmmədov 11.07.2008

Evvela onu deyim ki, hazırda oturduğum kompyuterde Azerbaycan şriftleri olmadığına göre bezi Azerbaycan herflerini istifade ede bilmirem. Daha deqiqi "Azerbaycan" sözündeki üçüncü herfi sehv yazıram.

Evde gedib yaza bilerdim, amma üreyim indi istedi. Selim Tuncerin bloguna qoyduğu yazı dünen çox xoşuma gelmişdi. Üreyimden keçeni ela bir şekilde ifade etmişdi.

Amerikan prezident seçimlerinin neticeleri çoxumuz üçün maraqlı idi. Siyasetden başı çıxan, çıxmayan hamı maraqlanırdı. Çoxumuz da sırf Ermeniperest olmadığı üçün McCain-i destekleyirdik. Ancaq, sırf şexsiyyeti, xitab qabiliyyeti ve heç özümüz de bilmediyimiz bir sebebe göre Obamaya da yaxın baxırdıq. Hetta belke de, "Kaş bu Ermeniperest olmayaydı" fikrine benzer düşünceleri de yaşamışdıq.

Bir "qara oğlan" uzun süren mübarizeden sonra prezident olacaq ve biz Amerikada artıq irqçilik, qara derili insanları aşağı tebeqe kimi görme kimi şeylerin olmadığına inanacağıq. Selim bey ela ifade edib bunu, bir yalan var ve biz bu yalana özümüzü inandırırıq.

Men siyasetçi deyilem, siyasi elmler oxumamışam, siyasetle de 3 il olar ki, ancaq işime geldiyi qeder maraqlanıram, yeni ki, çox az. Bu yazı da, siyasi fikir beyanı deyil, ele ağlımdan keçenlerdir.

Sözün düzü ve ya eyrisi: OBAMA-dan mene ne? Mene heçne...Size ne? Siz bilersiniz...

4 comments

  1. Anonymous Says:
  2. Vallah daa! Bizə nə istisi nə də soyuğu. Məncə Makkeyn, Obama, H. Klinton və ya başqası... bizim üçün fərqi çox azdır.

     
  3. Nəzəri olaraq yanaşsaq bizim üçün fərqi böyükdür. Böyük balacanı udar prinsipi ilə yanaşsaq və dünyada Azərbaycanın çox kiçik olduğunu düşünsək, həmişə Amerika kimi dövlətlərin siyasi, iqtisadi vəziyyətindən təsirləndiyini danmaq mümkün deyil. Buna görə də deyə bilərik ki, orda seçiləcək prezidentin bizim üçün tapootu var. Amma, praktik olaraq yanaşsaq. bizim üçün heç bir fərqi yoxdur. çünki kim gəlir gəlsin, ondan bizə xeyir gələn deyil. amerika yenə də amerikadı.

     
  4. Anonymous Says:
  5. Ay sağol mən də bunu demək istəyirdim! Yəni bu ölkənin öz maraqlaraı var və başqa ölkələrə, millətlərə ABŞ ancaq özünün maraq prizmasından baxır. Bu maraqlar da ki nə Obamadan, nə Buşdan, nə də Makkeyndən asılı deyil. Buna görə bizim üçün fərqi yoxdur ki ABŞ-nın prezidenti kim olacaq, kim olsa da o yalnız və yalnız öz ölkəsinə qulluq edəcək.

     
  6. Anonymous Says:
  7. salam

    Bloqunuzda yazdiginiz ve yazacaginiz yazilari daha genish oxucu kutlesine catdirmaq ve eyni zamanda ferqli fikirlerin bir arada yayinlanmasina imkan yaratmaq ve soz azadligini virtual mekanda temin etmek uchun yeni fealiyyete bashlayan saytimizda sizi yazar olmaga devet edirik.

    Saytimiz haqqinda etrafli malumat almaq uchun : www.SozunDuzu.com

    Eger teklifimizi qebul edirsinizse bir yazi ve bir de sheklinizi bu adrese gondermeyinizi xahish edirik. Yazilan meqalelerin azerbaycan shrifti ile olmasi meqsedeuygundur.

    Hormetle

    Sozun Düzü

    sozunduzu@sozunduzu.com

     

İzləyənlər

Video Post